az 1-bõl - gombócleves, túrós gombóc, túrós derelye, olajban sült "krumplis pogácsa" - GasztroBlogok.hu

4 az 1-bõl - gombócleves, túrós gombóc, túrós derelye, olajban sült "krumplis pogácsa"

2013-02-05

sponsored links


A tegnapi fõzésmentes nap után megígértem Páromnak, hogy ma készítek Neki gombócot. Méghozzá túrós gombócot. Középiskolás korában drága jó Rózsi mamája gyakran várta haza koleszos Unokáját túrós, kakaós és lekváros gombóccal. Azóta is, ha névnapja, szülinapja alkalmából megkérdezem, mit készítsek ünnepi ebédre vagy vacsorára, mindig elsõ helyen a gombóc szerepel. Sajna én viszont a gombóc készítésben nem vagyok valami ügyes, úgyhogy elég ritkán készül. Most is legalább 3 éve nem volt gombóc nálunk. Ennyi idõ kellett, hogy legutóbbi ügyetlenkedésemet kiheverjem. Most újra nagy bizakodással fogtam a dologhoz, de be kellett lássam, nekem ez még mindig nem megy. Ezért 10 próbálkozás után inkább derelyéket készítettem túrós töltelékkel. Végül is ízre ugyanaz, de mégsem olyan körülményes az elkészítése. Ebéd közben mondtam Páromnak, hogy vegye ezt Valentin napi elõzetesnek :).
De kezdem az elején. A tésztához megpucoltam, és 5-6 dl sós vízben puhára fõztem 10 nagyobb krumplit, amit kis kockákra vágtam. (Nem tudom a hivatásos szakácsok hogy fõzik a krumplit, több helyen is láttam már, hogy 5-10 perc alatt megfõ a felkockázott, vagy 20 perc alatt a héjában fõtt krumpli - pedig még fedõt sem tesznek rá. Nekem ez csak akkor sikerül, ha gyorsfõzõ fedõvel fõzöm, különben mindig hosszabb ideig tart. Most fél óra kellett.) Leöntöttem róla az ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2013/02/4-az-1-bo...

sponsored links

Keres?s